rss
twitter
    Ακολουθήστε με στο Twitter :)

Ακόμη 2 ταινίες για τον Harry Potter

Η παραγωγός εταιρεία της πετυχημένης σειράς ταινιών "Χάρι Πότερ", Warner Bros, ανακοίνωσε ότι το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα χωριστεί σε δύο ταινίες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν με διαφορά έξι μηνών η μία από την άλλη.
Ο σκηνοθέτης της πέμπτης και έκτης ταινίας, Ντέιβιντ Γέιτς, και ο σεναριογράφος Στίβεν Κλόβς επιστρέφουν για τα δύο μέρη, τα οποία θα γυριστούν ταυτόχρονα, με το πρώτο να κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2010 και το δεύτερο να ακολουθεί το Μάιο του 2011.
Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει τους συντελεστές των ταινιών να αποδώσουν στην οθόνη το ογκώδες και γεμάτο δράση βιβλίο "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου", που αριθμεί 784 σελίδες.
Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται πού ακριβώς θα τελειώνει η πρώτη ταινία και το αν θα μετακινηθούν κομμάτια από το ένα μέρος στο άλλο για να εξυπηρετηθεί η δομή των δύο έργων.
Συνολικά η σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο έχει αποφέρει έσοδα 4.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, εισπράξεις που έχουν ξεπεράσει αυτές των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, ενώ τεράστια είναι τα κέρδη και από άλλες αγορές όπως τα DVD, τα βιντεοπαιχνίδια κ.α.
Η έκτη και επόμενη ταινία, "Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκηψ" θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον επόμενο Νοέμβριο.
Πηγή: cinema.ert.gr

Μοιράσου το post στο:
Facebook
Twitter
Stumble
Delicious
Technorati