rss
twitter
    Ακολουθήστε με στο Twitter :)

Μαραντόνα εναντίον FIFA

Η παρουσία του και η συμμετοχή του σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα στη Λα Παζ της Βολιβίας έδωσε την ευκαιρία στον Ντιέγκο Μαραντόνα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να σχολιάσει με οξύτητα την απαγόρευση που έχει επιβάλει η FIFA στην ομοσπονδία της χώρας να δίνει επίσημους αγώνες στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους "φίλους του Μαραντόνα" και ομάδας επιλέκτων από τον πολιτικό χώρο της Βολιβίας και βετεράνων ποδοσφαιριστών διεξήχθη στο στάδιο, "Ερνάντο Σίλες" το οποίο βρίσκεται 3.600μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.
"Εγώ, στα 47 μου χρόνια και ο πρόεδρος Μοράλες δείξαμε στη FIFA ότι μπορούμε να τρέξουμε σε αυτό το γήπεδο. Πρέπει να αγωνίζεσαι στο μέρος που γεννήθηκες. Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το απαγορεύσει αυτό και σίγουρα ούτε και ο Μπλάτερ", ήταν το αρχικό σχόλιο του Μαραντόνα σχετικά με την απόφαση του προέδρου της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
"Το συγκεκριμένο μέτρο είναι γελοίο επειδή θέλουν να αναγκάσουν τη Βολιβία να αγωνίζεται κάπου αλλού. Είναι απαράδεκτο και ψηφίστηκε από ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο ποτέ στη ζωή τους. Είναι πολιτικό το θέμα", πρόσθεσε ο 47χρονος Αργεντινός και στο τέλος αναρωτήθηκε μπροστά στις κάμερες: "Μήπως προσπαθούν να αλλάξουν τη γεωγραφία;"
Για την ιστορία, οι φίλοι του Μαραντόνα επικράτησαν με 7-4 της αντίπαλης ομάδας σε ένα ματς που παρακολούθησαν περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι και τα έσοδα θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της χώρας.

Πηγή: www.contra.gr

Μοιράσου το post στο:
Facebook
Twitter
Stumble
Delicious
Technorati